Cera in jouw regio

In Trefpunt van maart las je al dat Sociaal Fonds KBC en Cera een goede match zijn . Deze twee organisaties zullen dan ook regelmatig samenwerken. In het artikel in Trefpunt kreeg je meer informatie over de werking van Cera en de verschillende webinars waaraan je kunt deelnemen.

Daarnaast heeft Cera ook een uitgebreide regionale werking waarbij Cera met haar maatschappelijke dienstverlening in jouw regio investeert in vijf verschillende domeinen. Feitelijke verenigingen en vzw’s kunnen een aanvraag indienen voor financiële steun voor een project in hun regio.

Tijdens de Regionale Adviesraden in de 45 regio’s komen telkens een twintigtal vennoten samen. Ze bespreken en beoordelen de ingediende aanvragen op basis van een aantal criteria en ze beslissen welke organisaties voor welk bedrag steun krijgen.  

Zo zorgen we voor een samenleving zonder drempels, waaraan iedereen volwaardig en gelijkwaardig kan deelnemen, en voor warme en zorgzame buurten, waar alle bewoners maximale kansen krijgen.

De Regionale Adviesraden komen drie keer per jaar samen om de projectaanvragen te beoordelen:

  • Ronde 1 – tussen begin februari en half maart
  • Ronde 2  – tussen begin mei en half juni
  • Ronde 3 – tussen begin oktober en half november

Jaarlijks krijgen zo’n 700 organisaties overal in het land een financiële duw in de rug om hun project te realiseren. Hieronder vind je een overzicht.

Wil je meer weten over Cera, haar werking en haar projecten? Of wil je zelf een project indienen? Surf dan zeker naar de website www.cera.coop. En schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van de activiteiten van Cera en van de pittige kortingen op de leuke aanbiedingen die Cera voor haar vennoten in petto heeft..