Corona: activiteiten mei en juni

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Mededelingen

Beste Vrienden,

In ons bericht van 12 maart hebben we gemeld dat al onze activiteiten van maart en april geannuleerd werden. Sindsdien hebben we allemaal gezien dat de maatregelen van de overheid quasi dagelijks aangescherpt worden en dat de mogelijke duur ervan telkens weer verlengd wordt. Om allemaal samen zo goed mogelijk uit deze crisis te geraken, is het in de eerste plaats zaak die richtlijnen zo goed mogelijk na te leven. Voor ons als senioren is dat des te belangrijker gezien wij duidelijk tot de risicogroep behoren.

Ons programma is er zeker buiten de winterperiode op gericht om iedereen “uit zijn kot te halen” en de leden samen te brengen. Dat zal voor een hele tijd niet meer kunnen en we moeten ons programma voor de volgende maanden drastisch aanpassen. De reis naar Normandië en Bretagne van begin mei is reeds geannuleerd. De deelnemers kregen daar een persoonlijk bericht over.

En wat daarna ? Dat is voor iedereen een groot raadsel. Het bestuur heeft beslist onze verdere planning pragmatisch aan te pakken. De meeste van onze volgende activiteiten zoals fietsen, wandelen en petanque,  kunnen vrij snel georganiseerd en relatief kort vooraf aangekondigd worden. De praktische voorbereiding voor die fietstochten en wandelingen is trouwens nu al quasi rond en ligt “in de lade”. We spreken af dat we die uitnodigingen pas versturen van zodra we volledig zeker zijn dat die activiteiten veilig kunnen plaatsvinden. Onze volgende nieuwsbrief wordt in die zin aangepast en zal dus vooral de verslagen van de voorbije activiteiten bevatten, de uitnodigingen vallen tot nader order weg.

De daguitstap naar de Franse Westhoek op 2 juni is een ander verhaal. Dit is een meer complexe organisatie met diverse betrokken dienstverleners. Dit betekent dat we zeker niet te lang mogen wachten om de knoop door te hakken. We houden jullie op de hoogte waarschijnlijk tegen 31 maart.

Nog wat verder in de toekomst kijkend,  hopen we van harte dat de zomer-BBQ op 20 augustus probleemloos kan doorgaan. Dat zou een prachtige gelegenheid zijn om met een mooi feest de moeilijke periode af te sluiten. Het is alvast onze intentie om er iets speciaals van maken.

Laat ons ook eens denken aan de gevolgen van de “lockdown light” voor vrienden-leden die geen uitgebreide familie- of kennissenkring hebben. Zij voelen het meest de beperkingen en het toenemend sociaal isolement. Af en toe een telefoontje of een berichtje kan al wat soelaas brengen. Als je weet hebt van dergelijke situaties kan je zelf ook eens contact leggen of geef gerust een seintje aan het bestuur.

Het Bestuur