Beste vrienden,

Wij nodigen u graag uit op woensdag 20 november om 14 uur 30 in het ontmoetingscentrum “Onze Ark”, Sint-Michielslaan 35 te 8200 Sint-Michiels.  Rik Taverne zal ons een voorstelling brengen met als titel “Rusland”.

Deel 1: – een stukje geschiedenis. Moskou – de hoofdstad – het Kremlin en het kathedralenplein, tsarenklok en kanon – het Rode plein en de Basiliuskathedraal – het grootwarenhuis GUM – de schitterende Metro stations – de Arbat-wijk – Moskou by Night. Sergiev Posad  -Het belangrijkste klooster van Rusland waar nog 300 monniken permanent wonen en werken. Oeglitsj – We verlaten Moskou en varen op de Wolga. Na enkelesluizen bereiken we Oeglitsj, het stadje waar kleine tsarivitsj Dimitry werd vermoord. Yaroslavl – De cruiseboot vaart ons tot in Yaroslavl, een eerder klein maar levendig stadje. We bezoeken de Maria-Hemelvaartkathedraal, de kerk van de profeet Ilias en het gouverneurshuis. Op de wekelijkse markt serveren ze ‘Jarpivo’  het smakelijkste bier van Rusland… “Nazdrovje !”. Goritsy – Op de oevers zien we de datsja’s, de zomerhuisjes van de Russische bevolking.  Aan wal bezoeken we het klooster ‘Kirillo ‘Belosersky’ klooster – Een trio harmonisch klinkende Russische mannenstemmen bezingen in de kapel de geschiedenis van Rusland.


Deel 2: Kizhi
– Het eilandje Kizhi is amper anderhalve kilometer groot, maar is buitengewoon interessant wat Russische architectuur betreft. Alle woningen zijn van hout gemaakt. Hier staat ook de grootste houten kerk ter wereld. Mandrogi – Hier woonden de ‘Vespen’ , het volk van Karelië. We bezoeken o.a. de ambachtelijke ateliers waar de bekende ‘Matroesjkas’ beschilderd worden, de in elkaar passende poppetjes.
Het hele dorp straalt nog altijd de sfeer uit van het verleden, inclusief de straatmuzikanten.

Sint-Petersburg – De stad van tsaar Peter de Grote. De kanalen – Petrus en Paulusvesting – Admiraliteit – Hermitage museum – Tsarskoje Selo of Zomerpaleis van Catharina de Grote – Peterhof en Paleistuinen met zijn spuitende fonteinen. Het “Rijk van de Tsaren”  in volle glorie.


Deze voorstelling is gratis voor eigen en toetredende leden. We verwachten je inschrijving via mail aan kringkbc.brugge@skynet.be vóór 09 november. Wie geen gebruik maakt van mail kan telefonisch inschrijven via  ons secretariaat op telefoonnummer 050 38 40 77.

 
Na de voordracht zal het jaarprogramma van 2020 worden voorgesteld en is er de gebruikelijke koffietafel.

Met vriendelijke groeten,

Het Bestuur

Voor eventuele lastminute-problemen: Jean Caerels 0486/44.73.42