Poperinge en “Eigen Kweek”

We vertrekken aan de parking Tillegembos. Vandaar rijden we naar Poperinge, met bij aankomst koffie. Daarna starten wij met een stadswandeling waarbij  een paar bekwame stadsgidsen ons zullen rondleiden. Dat de oorlog hier wel eens ter sprake zal komen is onvermijdelijk (als wij dit absoluut volledig willen weren dan moeten wij naar een bestemming gaan veel verder van het front). Middaglunch in een restaurant op de Markt  van Poperinge.

In de namiddag gaan we op zoek naar cannabis, in het spoor van de familie Welvaert van de TV-reeks “Eigen  Kweek” . Wij starten te Wijtschate met koffie en taart. In de Kerk van Wijtschate bekijken we een filmpje met alle bloopers van de reeks. Daarna rondrit door Heuvelland langs een 17-tal locaties waar de reeks werd opgenomen. Onderweg proeven wij een streekeigen versnapering (Heuvellandse praline) nabij een locatie uit

de reeks. We gaan even zweven met de zetellift Cordoba te Westouter (bij slecht weer of voor zij die liever met beide voeten op de grond blijven is er ter vervanging een biertje of een picon). We sluiten af met een glas Heuvellandse wijn.