Uitnodiging Voorstelling “China” op 8 april 2020

Beste Vrienden,

De presentator van vandaag, Jef Abbeel, neemt ons deze keer mee op een wandeling door het rijke verleden van China.

Elke dag krijgt de Chinese president-partijleider-legerleider Xi Jinping een koning, president of premier op bezoek om te zien hoe deze nieuwe grootmacht presteert, of er nog meer handel mee gedreven kan worden en of het elders wil investeren. China is hard op weg de machtigste economie ter wereld te worden, als het dat al niet is tenminste. Heel de wereld mocht er zich over verbazen hoe Beijing in 2008 de Olympische Spelen organiseerde.

Wij zullen zien hoe China stapsgewijs evolueerde vanaf 3.000 v.C., via de grote filosofen rond 500 v.C. en de bouw van de Grote Muur in 221 v.C. We vernemen welke invloed die filosofen hebben op het Chinese politiek systeem, het denken en het handelen tot nu toe. Ook de  rol van de Vlamingen in de 13de en 17de eeuw komt aan bod.  En er valt zo veel meer te vertellen, onder andere over wat China presteerde tijdens de periode van de keizers en tijdens het communistisch regime, het aantal doden en de offers die gebracht werden onder Mao, in hoeverre de Chinese maatschappij met zijn normen, waarden en mensenrechten, vergelijkbaar is met de onze of niet, de fenomenale economische groei en ontwikkeling van de steden.

We beginnen dus vóór de tijd van keizer Qin en eindigen bij Xi Jinping. De economie, de maatschappij, het onderwijs, het voormalige “éénkindbeleid”, het omgaan met Chinezen enzovoort … alles komt aan bod.


De voorstelling vindt plaats op woensdag 8 april 2020 om 14 uur 30 u. in het ontmoetingshuis “Onze Ark” Sint-Michielslaan 35, te Brugge. De voordracht wordt gratis aangeboden voor eigen en toetredende leden.

Inschrijven via mail kringkbc.brugge@skynet.be of telefonisch tussen 18 uur en 19 uur bij het secretariaat van de kring op 050/38.40.77.  Inschrijven vóór 28 maart.

Met vriendelijke groeten,

Het Bestuur