Uitnodiging Voorstelling “Sweethearts” op 18 maart 2020

Wij nodigen u graag uit op de voordracht die ons gebracht wordt door Dirk Musschoot.

Honderden Vlaamse vrouwen werden na de bevrijding in 1944 verliefd op een Brits militair. Soms leidde dat tot een flirt of een kortstondige relatie, maar even vaak beloofden ze elkaar eeuwige trouw. Sommige koppels vestigden zich naderhand  in ons land, andere zochten hun geluk in Groot-Brittannië. Wie waren die “tommy’s” die met een meisje van hier aan de haal gingen? Wie waren die oorlogsbruiden die zich in de armen gooiden van een soldaat die soms vreselijke dingen had meegemaakt?

Dirk Musschoot reisde jarenlang doorheen België en Groot-Brittannië en vond tientallen “love stories” van Brits-Belgische bevrijdingskoppels. Verhalen vol ontroering, maar vaak ook van eenzaamheid en gemis.

De voorstelling vindt plaats op woensdag 18 maart 2020 om 14 uur 30 in het ontmoetingshuis “Onze Ark”, Sint-Michielslaan 35 te Brugge Sint-Michiels. Nadien is er een koffietafel en tijd voor een gezellige babbel.

Deze voordracht is gratis voor eigen en toetredende leden.

Inschrijven voor deze voordracht via mail kringkbc.brugge@skynet.be of telefonisch tussen 18u en 19 u bij het secretariaat 050/38.40.77. Inschrijven vóór 7 maart 2020.