Bende van Baekelandt op 15 januari

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Voordrachten

De eerste activiteit van ons nieuwe werkjaar is een vertelprogramma gebracht door Jacques Lesage met als veelzeggende titel: “De Bende van Baekelandt”.

Het boeiend en adembenemend verhaal van een beruchte roversbende omstreeks 1800 vertrekt vanuit historische bronnen. De verteller wurmt zich in de huid van de personages en het publiek wordt meegesleurd in de avonturen van de schurken. Een historisch verhaal – met geregeld een flinke knipoog – zoals alleen de betere vertelkunstenaars het kunnen brengen. Dit programma loopt al van 1984. Nog altijd een ongeëvenaard succes in heel Vlaanderen.


De voordracht zal plaatsvinden op woensdag 15 januari 2020 om 14.30 u. in het ontmoetingshuis “Onze Ark”, Sint-Michielslaan 35 te Brugge Sint-Michiels.

Na de voorstelling is er de Algemene Jaarvergadering 2019 met volgende agendapunten:

                  – overzicht van de financiële toestand door de penningmeester;

                  – jaarverslag 2019, planning en info voor 2020 door de secretaris;

                  – goedkeuring van de jaarrekening en decharge aan het bestuur.                       

– Het financieel verslag en het jaaroverzicht zullen zoals gebruikelijk visueel worden voorgesteld.
– Het driejaarlijkse bestuursmandaat van penningmeester Chris Vermeulen en de bestuursleden Rita Spegelaere en Eric Dupon vervalt. Mits akkoord wordt de vergadering voorgesteld om hun mandaat te verlengen. Onze voorzitter Godfried Vandenberghe neemt afscheid als voorzitter en bestuurslid. Hij zal als bestuurslid worden vervangen door Regine Van Hollebeke.

Nadien is er een koffietafel en tijd voor een gezellige babbel. Gelet op het programma en de aansluitende algemene vergadering kan je er best rekening mee houden dat het gebeuren wat langer zal duren dan gebruikelijk.

Dit programma wordt gratis aangeboden voor eigen en toetredende leden. Graag ontvangen wij uw melding van deelname via mail aan kringkbc.brugge@skynet.be en dit vóór 04 januari 2020. Wie geen gebruik maakt van mail kan telefonisch inschrijven via  ons secretariaat op het telefoonnummer 050 38 40 77.

Met vriendelijke groeten,

Het Bestuur

Voor eventuele lastminute-problemen: Jean Caerels 0486/44.73.42